Γ. Πατούλης: «Σε συνεργασία με τους Δήμους υλοποιούμε το πρόγραμμά μας για μία αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με έμφαση στην ανακύκλωση.

Όλοι μαζί θα κάνουμε μία νέα «πράσινη» αρχή για την Αττική»

 

Η ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής, με στόχο να μειωθεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια το σύμμεικτο σκουπίδι και να μην θάβονται τα σκουπίδια στη Φυλή αλλά και τα αναπτυξιακά έργα που απαιτούνται στις πόλεις για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει χωρίς χρονοτριβές το σχεδιασμό της για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την επένδυση σε πράσινα σημεία στους Δήμους της Αττικής επισημαίνοντας «Προτεραιότητά μας είναι μέσα από πρότυπες και σύγχρονες διαδικασίες ευρωπαϊκών προδιαγραφών να περάσουμε σε μία νέα εποχή στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».

Παράλληλα σημείωσε πως η επένδυση σε πράσινα σημεία που θα υποδείξουν οι Δήμοι, θα διευρύνει και τις θέσεις εργασίας, ένα κρίσιμο ζητούμενο, ειδικά αυτή την εποχή.

Ο κ. Βλάχος συνηγόρησε με αυτή την άποψη, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος Πετρούπολης θα σταθεί σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια.

Επιπρόσθετα κατά τη συζήτηση, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έργα που χρειάζεται η πόλη με έμφαση στην ανάγκη ασφαλτοστρώσεων, στη συντήρηση οδικού δικτύου, στην ανάπλαση κεντρικών λεωφόρων, ενώ ζήτησε και τη στήριξη της Περιφέρειας για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου.

 

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες