εργατικά δικαιώματα

εργατικά δικαιώματα

 • Κόκκινο ποτάμι

  Γνωστή η ιστορία με την E-FOOD και τις συμβάσεις ανεξάρτητων συνεργατών που προτείνει στους υπαλλήλους της, με εναλλακτική την απόλυση κι όλα αυτά βασισμένα κυρίως στον νέο νόμο Χατζηδάκη.

 • Ο κ. Πατούλης για την εργατική πρωτομαγιά και την αξιοπρέπεια

  Η δήλωση του περιφερειάρχη Ατικής κ. Πατούλη για την εργατική πρωτομαγιά μου έφερε στο νου τα στόρυ των ελληνικών ταινιών, «φτωχός αλλά τίμιος», «ένα φιλότιμο το έχουμε» και «το παν είναι η αξιοπρέπεια».

  «Η Πρωτομαγιά αποτελεί μία μέρα ορόσημο για όλους τους εργαζόμενους και σήμερα σ΄αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία που βιώνουμε, το διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που μάς υπενθυμίζει την αξία και σημασία της αξιοπρέπειας στην εργασία, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ». Αυτό δήλωσε.

  Το διαχρονικό μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι η αξιοπρέπεια στην εργασία! Δεν πάει να δουλεύει ο εργαζόμενος 12ωρο και να πληρώνεται για 8ωρο, δεν πάει να δουλεύει 4ωρο και να πληρώνεται για 2ωρο; Δεν πάει να έχει ελαστικό ωράριο κατά την βούληση του εργοδότη του; Αυτά όλα δεν έχουν καμία σημασία, κατά τον κ. Πατούλη. Αρκεί ο εργαζόμενος να έχει αξιοπρέπεια... Αυτήν δηλαδή που έχουν χάσει όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις.

 • Εργατική πρωτομαγιά - Ποιό 8άωρο;

  Έχει μείνει να λέμε ότι η κατάκτηση του 8ωρου, της 8άωρης δηλαδή εργασίας, έγινε με τους αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886. Δεν είναι ακριβώς έτσι.

 • Ο σύλλογος «Αναγέννηση» Σεπολίων για τον κορωνοϊό

  Ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση» καταθέτει επείγοντα αιτήματα πρόληψης και προστασίας της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 20:48

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 23:08

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 14:22

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 22:11

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 23:36