Ανοιχτή Πόλη

Ανοιχτή Πόλη

 • Η «Ανοιχτή Πόλη» δεν ψήφισε την απόδοση τιμών στον Θεοδωράκη - Ποιά είναι όμως η αλήθεια;

  Γέμισαν τα sites τις προηγούμενες ημέρες με την είδηση ότι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν υπέρ της απόφασης για απόδοση τιμών στον Μίκη Θεοδωράκη.

 • Η Ανοιχτή Πόλη για το σχέδιο στέγασης της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τον Δήμο Αθηναίων

  Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» πήρε θέση στο τέλος Ιουλίου, συνολικά απέναντι στο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων να στεγάσει τα παιδιά της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε πρόχειρους οικίσκους που θα εγκατασταθούν είτε σε υπάρχοντες ελεύθερους χώρους πρασίνου είτε σε αυλές λειτουργούντων σχολικών μονάδων.

 • Επίσκεψη της Ανοιχτής Πόλης στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα

  Η Ανοιχτή Πόλη, με τον επικεφαλής της κίνησης Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς συμβούλους, επισκέφτηκε την Πέμπτη 20/5 τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα. Ενημερωθήκαμε από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κ. Δασκαλάκη και εργαζόμενους του κέντρου για την κατάσταση που επικρατεί και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον καθημερινό αγώνα που δίνουν.

 • Παρεμβάσεις της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στα τελευταία δημοτικά συμβούλια

  Καταγράφουμε ορισμένες από τις παρεμβάσεις της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στα τελευταία δημοτικά συμβούλια, για ζητήματα που έχουν απασχολήσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την περιοχή μας.

 • Οι πρόσφυγες έκθετοι στην ανυπαρξία σχεδιασμού και ενταξιακής πολιτικής, καταγγέλλει η «Ανοιχτή Πόλη»

  Με δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» θίγει το ζήτημα των προσφύγων στην Αθήνα, της στέγασής τους και της μέριμνας γι αυτούς. Παράλληλα καυτηριάζει την έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση των προσφύγων αλλά και των κατοίκων της Αθήνας.

 • Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» για ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

  Η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» απάντησε σε ερώτημά μας σχετικά με τις θέσεις της για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων στα Σεπόλια (ΒΟΤΡΥΣ - ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ).

 • Ο Δήμος Αθηναίων κάνει έξωση στην «Ελληνική Αυγή» του Κασιδιάρη - Αποπομπή της από το δημοτικό συμβούλιο ζητούν «Ανοιχτή Πόλη» και «Λαϊκή Συσπείρωση»

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθήνα 9.84 το μεσημέρι της 7/10 και αφού ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την «Χρυσή Αυγή» υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων πήγαν στα γραφεία του δημοτικού συνδυασμού στην Ομόνοια, στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη, τα σφράγισαν και επέδωσαν εξώδικο βάσει του οποίου ζητούν από τον επικεφαλής της Ηλία Κασιδιάρη να φύγει από το κτήριο το οποίο του το έχει παραχωρήσει ο δήμος όπως κάνει με όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

 • Ανοιχτή Πόλη: Χάθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ στον Μεγάλο Περίπατο, κινδυνεύουμε να χάσουμε άλλα 63

  Νέα δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Αθηναίων εξαπολύει η Ανοιχτή Πόλη με επίκεντρο τον Μεγάλο Περίπατο και αφορμή ραδιοφωνική συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη στην οποία ανέφερε ότι το εγχείρημα “χωλαίνει”.
  “Χάσαμε δύο εκατομμύρια ευρώ”  τονίζει η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο και προειδοποιεί ότι “κινδυνεύουμε να χάσουμε άλλα 63”. Παράλληλα, η Ανοιχτή Πόλη κατηγορεί τον κ. Μπακογιάννη ότι δεν έχει δώσει εξηγήσεις για τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν και σημειώνει ότι ήδη ο συνδυασμός έχει προσφύγει Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.
   
   
                             Το Δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Πόλης
   
  Η ομολογία του κ. Μπακογιάννη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο Μεγάλος Περίπατος χωλαίνει – κάτι που οι δημότες έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό – δεν μοιάζει να τον εμποδίζει από το να επιμένει στην ίδια συνταγή της αυθαιρεσίας που υπονόμευσε τις θετικές προοπτικές μιας παρέμβασης στο κέντρο της πόλης.
  meg per anoikti poli pinakas1
   
  65 εκατομμύρια ευρώ έχει προβλέψει ο κ. Μπακογιάννης στο προεκλογικό του πρόγραμμα για τις ανάγκες του «ωραιότερου περιπάτου της Ευρώπης»: 2,5 εκ. για το 2020, 20 εκ. για το 2021, 30 εκ. για το 2022 και 12,5 εκ. για το 2023.
  Η Ανοιχτή Πόλη ήδη από τον Ιούλιο χαρακτήρισε την υλοποίηση των σχεδιασμών του κ. Μπακογιάννη με τρεις λέξεις: καψόνι, προχειρότητα και ασυδοσία. Χωρίς ουσιαστική προσπάθεια να εμπλακεί η επιστημονική κοινότητα στα ζητήματα αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, με υποβάθμιση της λειτουργίας των διαπαραταξιακών επιτροπών, με αναιτιολόγητες σπατάλες που καταστρατήγησαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για «παρεμβάσεις χαμηλού κόστους», σε συνδυασμό με την απαράδεκτη κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών, ο Μεγάλος Περίπατος έφτασε γρήγορα να αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα για τους Αθηναίους.
  meg per anoikti poli pinakas2
   
  Σήμερα, ο κ. Μπακογιάννης, χωρίς να ανοίγει και πάλι τα χαρτιά του, υπόσχεται εκτεταμένες παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα για το 2021 με βάση άγνωστες μελέτες, χωρίς έναν αξιόπιστο απολογισμό για το τι πήγε στραβά μέχρι τώρα, χωρίς τη δρομολόγηση ενός πλαισίου ουσιαστικής διαβούλευσης με τους ανθρώπους της πόλης, χωρίς εξήγηση για τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για προσωρινές «προσομοιώσεις» μετά από διαγωνισμούς αμφισβητήσιμης νομιμότητας, για τους οποίους η Ανοιχτή Πόλη έχει προσφύγει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, χωρίς να έχει γίνει μισό βήμα για την αναβάθμιση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς ένα σχέδιο για ένα λειτουργικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα συνδέει το κέντρο με τις γύρω γειτονιές και, μέχρι τώρα τουλάχιστον, χωρίς καμία εγγύηση για την προστασία της πόλης απέναντι στη μονοκαλλιέργεια της εστίασης και του τουρισμού.
  Η Ανοιχτή Πόλη καταψήφισε πρόσφατα την τρίμηνη παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή και κατέθεσε εννέα προτάσεις για ένα ζωντανό κέντρο. Ανάμεσα σε αυτές, για 24ωρη λειτουργία του μετρό και του ΗΣΑΠ Παρασκευή και Σάββατο και πύκνωση  των δρομολογίων των ΜΜΜ, για περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης και στήριξη της κατοικίας, για προστασία του  πολυλειτουργικού χαρακτήρα του κέντρου.
  Για την Ανοιχτή Πόλη, μια αποτελεσματική παρέμβαση που θα λειτουργήσει προς το συμφέρον των δημοτών δεν είναι ζήτημα χορηγιών και δημοσίων σχέσεων. Η Δημοτική Αρχή, πέρα από ιδιωτικές συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, πρέπει να ακούσει την επιστημονική κοινότητα, καθώς και τους φορείς των κατοίκων και των επιχειρηματιών της πόλης. Να τους ακούσει μέσα από έναν δημόσιο και δομημένο διάλογο, μακριά από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και κρυφές δεσμεύσεις. Η εργαλειοποίηση της επιστημονικής υποστήριξης, σε συνδυασμό με την περιφρόνηση των κοινωνικών συναινέσεων που απαιτούν κρίσιμες παρεμβάσεις στην πόλη, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε νέα σπάταλα αδιέξοδα.”
 • Μπακογιάννης: Έχουν δοθεί μάσκες σε όλα σχολεία - Ανοιχτή Πόλη: Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία

  Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσε το βράδυ της Κυριακής τους δημότες ότι έχουν μοιραστεί μάσκες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας.

 • Η «Ανοιχτή Πόλη» σε διαβούλευση με τους κατοίκους για την Οικία Λέλας Καραγιάννη

  Η Ανοιχτή Πόλη, με τον Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της, ήταν στις 10/9 έξω από την οικία Λέλας Καραγιάννη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Κίνησης Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας για συγκέντρωση/συζήτηση σχετικά με την αυθαίρετη παραχώρηση του διατηρητέου κτιρίου στην Εκκλησία από τη Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη.

 • Ανοιχτή Πόλη: Συγκέντρωση-Συζήτηση έξω από την Οικία Λ. Καραγιάννη, Πέμπτη 10/9, 6.30-8.30μμ

  Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Αυγούστου, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και παραχώρησε το δημοτικό ακίνητο της Λέλας Καραγιάννη στον εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό οργανισμό “Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ”.

 • Tι λέει η «Ανοιχτή Πόλη» για την αντιμετώπιση του Covid-19 στον Δήμο Αθηναίων

  Τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δημοτική Αρχή της Αθήνας διαβεβαιώνουν για την ετοιμότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ανοίγματος των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας. Η πραγματικότητα ωστόσο βρίσκεται στο άλλο άκρο αυτών των διαβεβαιώσεων.

 • Ν. Ηλιόπουλος: Mόνο 264 καθαρίστριες για τα 400 σχολεία της Αθήνας! Συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5 (ηχητικό)

  Με μόνο 264 καθαρίστριες για 400 σχολεία και με 25 μαθητές σε κάθε αίθουσα, δεν επιτρέπεται να ανοίξουν τα σχολεία στην Αθήνα, τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

 • Η «Ανοιχτή Πόλη» για το άνοιγμα των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

  Απομένουν λίγες μέρες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κυβέρνηση των ’’αρίστων’’ δεν φαίνεται να νοιάζεται για την υγεία των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

 • Καταγγελία της Ανοιχτής Πόλης στην ΕΑΑΔΗΣΥ για τον «Μεγάλο Περίπατο»

  Τη διενέργεια ελέγχου για τη νομιμότητα των δύο συμβάσεων για τον “Μεγάλο Περίπατο” ζητά η Ανοιχτή Πόλη με καταγγελία της στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

 • Ανοιχτή Πόλη: Εργαζόμενοι, επαγγελματίες και κάτοικοι της Αθήνας δεν είναι πειραματόζωα

  «Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Αθήνας δεν είναι πειραματόζωα», τονίζει η Ανοιχτή Πόλη με φόντο την 3η τυπικά συνεδρίαση, χθες, της Διαπαραταξιακής – Επιστημονικής Επιτροπής Διαβούλευσης για την πιλοτική φάση του «Μεγάλου Περιπάτου», στην οποία για πρώτη φορά, έγινε ακρόαση φορέων.

 • Ανοιχτή Πόλη: Σχόλιο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή

  H δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» σχολιάζει τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας, τις οποίες πρότεινε η παράταξη Μπακογιάννη, σχετικά με την κυκλοφορία. Τις προτάσεις αυτές, η Ανοιχτή Πόλη τις έκανε κατ' αρχήν αποδεκτές.

 • Είμαστε ασφαλείς με περισσότερο και όχι με λιγότερο δημόσιο χώρο, τονίζει η Ανοιχτή Πόλη

  Στις συνθήκες της υπό εξέλιξη πανδημίας, μετά την άρση των περιορισμών μετακίνησης, είναι αυτονόητο ότι οι δημότες που βγαίνουν ξανά από τα σπίτια τους έχουν αυξημένες ανάγκες πρόσβασης σε ελεύθερο δημόσιο χώρο.

 • Ανοιχτή Πόλη: Απορία και έκπληξη για την δημόσια επιδότηση ανέγερσης πολυόροφου ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης

  Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» σχετικά με την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης της ανέγερσης πολυόροφου ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης.

 • Ανοιχτή Πόλη: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στο Γηροκομείο Αθηνών

  Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» σχετικά με την προβληματική κατάσταση στο Γηροκομείο Αθηνών και την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης, μετά από πρωτοβουλία της Ανοιχτής Πόλης, της Αλληλεγγύης για »λους και του κοινωνικού Ιατρείου Αθήνας, στους τροφίμους του γηροκομείου.

 • Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Ρήγας Αξελός για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης Φιλοπάππου – Εθνικού Κήπου

  «Κόντρα στην σαφή θέση του ΣτΕ ότι είναι δημόσιος χώρος, ο Κ. Μπακογιάννης μεθοδεύει ιδιωτική διαχείριση με στόχο τα έσοδα για τον λόφο Φιλοπάππου, αλλά και τον Εθνικό Κήπο και άλλους χώρους, αλλά οι πολίτες θα αντιδράσουν ξανά γιατί καταλαβαίνουν και τις προθέσεις τους και τις θέσεις πίσω από αυτές, είπε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Ρήγας Αξελός Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

 • Τοποθετήσεις της Ανοιχτής Πόλης στην 7η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων της 2ης Απριλίου 2020

  • Η «Ανοιχτή Πόλη» ανταποκρίθηκε θετικά στη πρόσκληση για σύγκληση σήμερα έκτακτου δημοτικού συμβουλίου παρά τις διαφωνίες της με τον τρόπο που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια το διάστημα που η πανδημία μας επιβάλλει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

 • Η «Ανοιχτή Πόλη» για ελεύθερους χώρους στην Αθήνα και το ΒΟΤΡΥΣ

  Ανάμεσα στις παρεμβάσεις για διάφορα άλλα ζητήματα, στο δημοτικό συμβούλιο της 24 Φεβρουαρίου, Η Ανοιχτή Πόλη έκανε αναφορά και στην ανάγκη αξιοποίησης του χώρου του ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 • Το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι της Ανοιχτής Πόλης για την 4η δημοτική κοινότητα

  Η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη, με υποψήφιο δήμαρχο τον Νάσο Ηλιόπουλο, παρουσίασε το πρόγραμμά της και τους υποψήφιους για την 4η δημοτική κοινότητα Αθήνας.

 • Και ο Νάσος Ηλιόπουλος επισκέφθηκε τα Σεπόλια

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, βρέθηκε στα Σεπόλια, στη γειτονιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως έχει γίνει γνωστή πέρα από τα όρια της πόλης μας αλλά και της χώρας μας.

 • Νάσος Ηλιόπουλος: Οι κάτοικοι χρειάζονται έναν δήμο που δεν θα είναι τροχονόμος των μεγάλων συμφερόντων

  O Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας τη Δευτέρα στην ΕΡΤ και την εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη «Άλλη Διάσταση», ανέπτυξε το πρόγραμμα και τις θέσεις της «Ανοιχτής Πόλης» για όλα τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα.

 • H «Ανοιχτή Πόλη» παρουσιάζει τον υποψήφιό της για τον Δήμο Αθηναίων

  Με εκδήλωση στα Πετράλωνα την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 19:30 ξεκινάει και επίσημα την προεκλογική της δραστηριότητα η «Ανοιχτή Πόλη», παρουσιάζοντας τον υποψήφιό της για τον Δήμο Αθηναίων, Νάσο Ηλιόπουλο.

 • Η «Ανοιχτή Πόλη» θεωρεί ήττα την απόρριψη της συνταγματικής προστασίας των ζώων από τη Βουλή

  Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» καταδικάζει το γεγονός ότι δεν πέρασε από την βουλή το άρθρο 24Α περί προστασίας των ζώων και δεσμεύεται για την ανασύνταξη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων, ώστε αυτήνα γίνει αποδοτική για την φροντίδα της πανίδας της πόλης μας.
 • Υπέρ του να παραμείνει Δημόσιος ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, τάσσεται ο Νάσος Ηλιόπουλος

  Σύμφωνα με δελτίο τύπου της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, μαζί με αντιπροσωπεία της παράταξης, επισκέφθηκαν την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά οδό.

 • Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισκέφθηκε κι αυτός τον Άγιο Παντελεήμονα

  Στη λαϊκή αγορά του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκε ένα πρωινό πριν λίγες μέρες ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 20:48

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 23:08

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 14:22

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 22:11

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 23:36